Gyakori kérdések

1. Hogy jelentkezhetek?

2. Mennyibe kerül és mit tartalmaz?

3. Hogy fizessem be az összeget?

4. Mik a jelentkezés feltételei?

5. Hova kell járni tanulni?

6. Hogy és mikor kapom meg a tananyagot?

7. Hol lesz a vizsga, és hogy zajlik?

8. Mit kell vinni a vizsgára?

9. Befizettem a tanfolyamot, de nem jövök vizsgázni, jöhetek a következőre? 

10. Van e korhatár a jelentkezéshez?

11. Milyen hosszú a tanfolyam?


1. Jelentkezni weblapunkon a jelentkezési lap értelemszerű kitöltésével lehet.


2. A tanfolyam teljes összege 190.000 Ft mely Áfa mentes. 40.000 Ft –ot a jelentkezéskor kell átutalni az iroda részére. Fentmaradó összeget a vizsga napjáig kell kifizetni. Ennek összege megállapodás alapján szerződésben rögzítettek szerint. Vizsgadíj: 50.000 Ft


3. Internetes banki utalás, bankfiókban személyesen, postán, illetve személyesen az oktatáson. Számlát arra a névre állítjuk ki melyet előzetesen a jelentkezési lapon Ön megadott.


4. minimum 8 általánossal, a tanfolyam kezdetekor kiállított munkaegészségügyi orvosi igazolással


5. Regionálisan az Ön lakóhelye közelében szervezünk konzultációkat, az oktatásokon előzetes egyeztetés alapján Önnek részt kell venni. Ez Budapesten, ill Tolna megyében, valamint egyéni kérés formájában On-line (otthonában a számítógépen élő adás megtekintése) is működik. Az oktatásokon átadott segédanyag lehetőséget biztosít az otthoni tanulásra, mely a hatékonyabb felkészülést tesz lehetővé. Az online formában átadott tananyag valamennyi vizsgához kötődő kérdéssor kidolgozását tartalmazza.


6. Beiratkozást követően valamennyi tananyagot (kidolgozott tételek) elektronikus formában kapja meg a tanuló, melyhez egy felhasználónév és egy jelszó segítségével férhet hozzá. Ezt e-mailben fogja megkapni. A személyes felkészítő napján átadjuk a tankönyveket is.


7. A központi vizsga és a felkészítők Tolna megyében Tevelen az ÉLIA kft méhészeti telepén. A vizsgát megelőző napon 9 órától egy kötelező gyakorlati felkészítést tartunk, melyet követően a vizsga reggel 7:00-órai kezdéssel kerül lebonyolításra.


8. Szükséges mind az 2 személyi kártyának a megléte (személyi igazolvány, lakcímkártya).


9. Amennyiben nem érkezik meg a tanuló a vizsga napján, a részünkről már továbbított 40.000,Ft-ot a vizsgaközpont nem utalja vissza, a következő vizsgára újbóli 40.000,- Ft befizetése szükséges.


10. A beiratkozott tanuló a felnőttképzési törvénynek megfelelően nem lehet tanköteles, középiskolai tanulmányokat nem folytathat.


11. Tanfolyam hossza a résztvevő előzetes tudásszintjétől, illetve a törvényileg előírt kötelező óraszámok teljesítésétől függ.


(vissza az elejére)

AZ ÉLIA Kft fenntartja a jogot az esetleges jogszabály változások miatti módosításokra.